onsdag 21 mars 2007

expedition Ramberget, ett mail till mina vänner.


Halloj cliffhangers

Här kommer ett expeditionsförslag för helgen. En mini Göran kropp, vi cyklar o bestiger göteborgs högsta berg på 87m över havet. =)

10.00 på söndags morgon har Kalle o jag packat våra ryggsäckar med varm choklad o mackor. Tyvärr får vi använda ryggsäckar då vi inte äger en expeditions cykelkärra att ställa termosarna på. Vi cyklar vägen över kungsten, älvsborgsbron och fram till foten av ramberget. Givetvis filmar vi cyklingen med en hjälmkamera som jag får låna av en jobbarkompis och tar lite kort med digitalkamera. Ni tjejer kan ju också cykla med om ni fixar cyklar annars så kan ni ta bussen från torget och möta upp oss.

12.00 vi samlas allihopa vid Rambergets BC (base camp), där vi diskuterar bestigning av göteborgs högsta berg. Vi går igenom utrustningen och intar lite sportdryck och påbörjar våran bestigning.

13.00 Vi står uppe på toppen och blickar ut över göteborgs som första(?) tynneredsbor som har cyklat och sen bestigit ramberget i ren alpin stil (alltså utan hjälpmedel såsom sherpas, bärare m.m. förutom moraliskt stöd av tjejerna).

14:00 Vi har käkat våra mackor och påbörjar nedstigningen av göteborgs högsta punkt, nedstigningen är det mest kritiska ögonblicket i expeditionen då mest olycker sker vid nedstigningar. To the top and safe return som jag brukar säga.

15:00 Nere i rambergets BC (vi tar farväl av tanterna och påbörjar cyklingen hemåt.)

16:00 Hemma och inväntar jubel och intervjuer.

Over and Out.